Skip to main content

Ubuntu gönüllüleri 5. kez buluştu

“Adil Bir Dünya Çağdaş ve Özgür Nesiller İçin” sloganıyla düzenlenen 5. Ubuntu etkinliğinde aralarında Dr. Metehan Akbulut’un da olduğu yazarlar kitaplarını imzaladılar.

26 Ağustos 2022 Cuma günü Korkuteli Mantar Evi'nde Ubuntu gönüllüleri, “Adil Bir Dünya Çağdaş ve Özgür Nesiller İçin” sloganıyla 5. kez buluştu.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı  buluşma yazarlar imza etkinliği ile başladı. Dr. Metehan Akbulut, Dr. Fatmagül Aslan, Hasan Kıyafet, Leyla Kıyafet, Faruk Demirel, Kamile Yılmaz, Turgay Değirmenci, Harun Yiğit, Tacim Çiçek, Sezai Sarıoğlu, Yusuf Erkan, Hacıbey Temur, Hasan Göztepe, ve Zeki Akpınar kitaplarını imzaladılar.

Devran Gülel ve Ali Kızıldağ'ın konuşmacı olduğu "İklim Değişikliği ve Plastik Atık Sorunu" hakkında söyleşinin ardından  yapılan konuşmalar sonrası Onur Ödülü Leyla Kıyafet ve Hasan Kıyafet'e verildi.   Mazlum Çimen,  Vedat Yıldırım, Şenol Morgül, Ali İhsan Özkök ve Sezai Sarıoğlu müzik  şiir dinletisi ile gece coşkulu bir şekilde sona erdi.

UBUNTU” NEDİR?
“Afrika’da çalışan bir antropolog bir kabilenin çocuklarına bir oyun oynamayı önerir, ağacın altına koyduğu meyvelere ilk ulaşanın ödülü o meyveleri yemek olacaktır. Onlara, “Haydi, şimdi başla! Birinci olan alacak!” O an bütün çocuklar elele tutuşur, koşarlar ağacın altına beraber varırlar ve hep beraber meyveleri yemeye başlarlar. Antropolog neden böyle yaptıklarını sorduğunda şu yanıtı verirler;

“Biz “ubuntu” yaptık: Yarışsa idik, yarışı kazanan bir kişi olacaktı. Nasıl olur da diğerleri mutsuzken yarışı kazanan bir kişi ödül meyveyi yiyebilir? Oysa biz ubuntu yaparak hepimiz yedik. ”

  • İzlenme: 921